Ülkemizde sağlık hizmetlerinin sunulmasında Aile Sağlığı Merkezlerinin büyük önemi var. Yaşadığımız sağlık sorunlarında genelde ilk olarak Aile Hekimlerinin kapısını çalıyoruz. Yapılan ön muayene ve tahliller neticesinde ilgili uzman bölümlere sevk işlemi yine Aile Sağlığı Merkezlerinde görevli Aile Hekimlerince yapılıyor. Bu yazıda “Aile hekimi sağlık raporu verir mi” sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Aile Hekimi Sağlık Raporu Veriyor mu?

Sağlık ocağı olarak da bilinen Aile Sağlığı Merkezlerinde, Aile Hekimi Pratisyen Hekimler, hastaların gerekli tetkik ve tedavi işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Muayene ve tedavi hizmetlerinin dışında belgelendirme konusunda da aile hekimliklerine başvurulabiliyor.

Bilindiği üzere sağlık raporları, Sağlık Bakanlığının “Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar Yönergesi” kapsamında düzenlenmektedir.

İlgili yönergede açıklanan şekliyle, sağlık raporları Aile Hekimleri tarafından da düzenlenebilmektedir. FAKAT birden fazla sağlık raporu türü mevcuttur. Aile Hekimleri, “Tek Hekim Sağlık Raporu” ya da “Durum Bildirir Sağlık Raporu” düzenleyebilir. Ama ilgili yönergedeki bazı raporların, farklı uzman doktorlarca da görülmesi ve imzalanması da gerekebilmektedir. Bu sebeple, şöyle söyleyebiliriz ki, Aile Hekimleri gerekli gördükleri durumlarda, mevzuatın izin verdiği şekilde sağlık raporu düzenleyebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Akciğer Filmi Çektirmek İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Next post Bezmialem Randevu Alma Detayları