Çocuklarımız, büyüme çağında çeşitli problemlerle karşılaşabiliyor. Bu problemlerden can sıkıcı olanlardan biri de diş ağrısı. Evlatlarımızın en çok korunması gereken dönemlerde, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için neler yapmamız gerektiği konusunda bilgiye ihtiyaç duyabiliyoruz.

Çocukta Diş Ağrısı Durumunda Neler Yapmak Gerekir?

Çocuğunuzun diş ağrısı varsa, ilk adım diş aciliyeti olup olmadığını belirlemektir. Daha büyük çocuklar muhtemelen hangi dişin ağrıdığını, ne kadar süredir ağrıdığını ve sürekli zonklama ağrısı olup olmadığını veya gelip gittiğini söyleyebilir. Bebekler ve küçük çocuklar henüz tüm bunları iletemezler ancak size ağrılarının genel yerini gösterebilirler.

Çocuğunuzun yüzünde şişlik veya ateş varsa, bu bir enfeksiyon belirtisidir, bu nedenle hemen çocuk diş hekiminizi arayın. Ayrıca çocuğunuza yakın zamanda yaralanıp yaralanmadığını sorduğunuzdan ve kırık, yontulmuş veya gevşek dişler ve dudaklarda veya dilde kesikler veya sıyrıklar gibi travma belirtileri olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun.

Çocuğunuzun kırık veya çıkık bir çenesi veya sarsıntısı olduğunu düşünüyorsanız, derhal tıbbi yardım alın. Bir diş düşmüş, gevşemiş veya kırılmışsa, diş hekimini arayın, çünkü genellikle yaralanmadan bir veya iki saat sonra kurtarılabilir.

Çocuğunuzun diş ağrısı bir enfeksiyon veya travmanın sonucu değilse, bu muhtemelen dişle ilgili bir acil durum değildir, ancak yine de ele alınması için bir diş hekimi ziyareti planlamanız gerekecektir. Çocuğunuzun diş ağrısına neyin sebep olduğu konusunda size ipucu verebilecek belirgin çürük, diş rengi değişikliği, yapışmış gıda parçacıkları, kırmızı, şiş diş etleri veya diğer değişiklikler için ağızlarına bakın.

Soru: 4-5-6-7-8-9 Yaşındaki Çocukta Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Aslında, problemin neticelendirilebilmesi için çocuk diş hekimine başvurmak gerekmektedir. Fakat süreç içerisinde çocuğumuzun rahatlamasını istiyorsak, birkaç geçici çözüm yöntemi mevcut.

Hastaneye gitmeden önceki süreçte aşağıdaki uygulamaları yapabilirsiniz.

Dişlerin fırçalanması, temizlik sağlayacağından geçici bir rahatlama sağlayabilir.

Ağrıyan dişin bulunduğu kısma, beşer dakika arayla ince bir beze sarılmış buz uygulanabilir. Buz hem bölgedeki damarların daralmasına neden olacak, iltihabı baskılayacak hem de uyuşukluk durumu oluşturacaktır.

Ağrının geçmediği durumlarda, ağrı kesici kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Randevu Alma
Next post GOP Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Randevu Alma