Birçoğumuz bağlı bulunduğumuz sosyal güvenlik sistemi sebebiyle, tedavilerimiz için Devlet Hastanelerini tercih ediyoruz. Devlet hastanelerinde, öncelikli tedavi gerektiren rahatsızlıklarla ilgili tüm işlemler gerçekleştirilebiliyor. MHRS üzerinden alacağınız randevu sonrasında veya hastaneye doğrudan başvurarak, muayene ve tedavi süreçlerinizi başlatabilirsiniz.

Kanal tedavisi, dişin iç yapısındaki sinir ve damarların enfekte, çürük ya da hasar gördüğü durumlarda uygulanan bir diş tedavi yöntemidir. Tedavi süreci genellikle diş hekimi tarafından gerçekleştirilir ve birkaç aşamayı içerir. İlk olarak, diş hekimi enfekte dişi belirleyerek muayene yapar ve bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini engeller. Ardından, dişin üst kısmı açılarak içindeki sinir ve damar dokular temizlenir ve enfeksiyonlu kısım çıkarılır. Kanal, özel bir materyalle doldurulduktan sonra dişin üst kısmı kapatılır. Kanal tedavisi, dişin korunmasına ve ağrıların giderilmesine yardımcı olur. Başarı, tedavi sonrası hastanın düzenli diş hijyenine bağlı olduğu gibi, takip kontrollerine de bağlıdır.

Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi Yapılıyor mu?

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinden alacağınız randevu doğrultusunda, ilk muayenenizden sonra diş hekiminin kararı sonrasında, Devlet Hastanelerinde Kanal Tedavisi yapılmaktadır.

Bildiğiniz üzere, devlet hastanelerinde Ağız ve Diş Sağlığı poliklinikleri mevcut. Ağız ve Diş sağlığı alanında muayene olabilir gerekiyorsa tedavi süreçlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu poliklinikler dışında, ihtisas alanına göre tesis edilmiş, Devlet Hastanesi niteliğinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri de bir çok noktada hizmet veriyor.

Devlet Hastanelerinde Dolgu Yapılıyor mu?

Devlete bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde-Hastanelerinde diş dolgusu yapılmaktadır. MHRS üzerinden randevu almanız ve ilk muayenenizi gerçekleştirdikten sonra diş doktorunuzun vereceği karar doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Fakültesi Hastanesi Randevu Alma
Next post Heyet Raporu Alınırken Nelere Bakılıyor?