Uygun ve steril şartlarda hacamat işlemi gerçekleştirmek isteyen ziyaretçilerimiz için, Hacamat yapan hastaneleri, daha doğrusu Devlet Hastanelerini derlemeye çalıştık.
Hacamat Nedir?
Hacamat, Arapça’da “hijamah” olarak adlandırılır, “emme” anlamından türemiştir. Hacamat, birçok ülkede yaygın olarak kullanılan bir tür alternatif tıp tekniğidir.
Bu teknik, vücudun belirli bölgelerine, özel bir alet(çekici) kullanılarak basınç uygulanmasıyla yapılır. Bu basınç noktalarındaki kan akışını arttırmak ve vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını uyararak rahatsızlıkların giderilmesi amaçlanır.
Hacamat, kas ağrıları, migren, stres, sinüzit gibi rahatsızlıklar için kullanılabilmektedir.
Hacamat Neden Tercih Edilmektedir?
Hacamat, alternatif tıp tekniklerinden biridir ve bazı kişiler tarafından tercih edilir çünkü:
- Doğal bir yöntem olarak görülür: Hacamat, vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını uyararak rahatsızlıkların giderilmesini amaçlar ve bu nedenle doğal bir yöntem olarak kabul edilir.
- İlaçsız bir tedavi seçeneği olarak kabul edilir: Hacamat, ilaç kullanımını gerektirmeyen bir tedavi yöntemi olduğu için, ilaç yan etkilerinden kaçınmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir.
- Alternatif bir tedavi seçeneği olarak kabul edilir: Hacamat, tıbbi tedavi yöntemlerinin yanı sıra kullanılabilecek bir tedavi seçeneği olarak kabul edilir.
Ancak, hacamat yöntemi tıbbi araştırmalarla yeterince kanıtlanmamıştır ve bazı sağlık uzmanları tarafından bu yöntemin etkileri ile ilgili yeterli bilgi bulunmadığı için önerilmemektedir. Ayrıca, hacamat yaparken kullanılan araçların steril olmaması veya uygun şekilde kullanılmaması durumunda bazı sağlık riskleri de bulunabilir.
Hacamat Yapan Devlet Hastaneleri Hangileridir?
Son dönemde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusuna ilgi yoğunlaşmaya başladı. Buna bağlı olarak Sağlık Bakanlığı çeşitli hastanelerde GETAT bölümleri tesis etti. GETAT bölümleri bünyesinde HACAMAT işlemi de gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için daha önce açmış olduğumuz GETAT Bölümü Bulunan Devlet Hastaneleri başlığından, hacamat yapan hastanelere erişebilirsiniz.
Hacamat Ücreti Ne Kadardır?
Hacamat ücreti sigortalılık durumu ve uygulandığı sağlık kuruluşlarına göre değişiklik göstermektedir. Doğru bilgiye erişmek ve güncel rakamlara ulaşmak için ilgili sağlık kuruluşu ile iletişime geçiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Burun Ameliyatı Sonrası Burun İçi Yaralar-Ödem Ne Zaman Geçer
Bu başlık altında burun ameliyatı sonrasında burun içi yaraların ve ödemlerin ne zaman geçeceğine dair paylaşımda bulunacağız. Burun ameliyatı sonrasında...
Mikrocerrahi Ameliyatı Yapan Hastaneler
Mikrocerrahi ameliyatı yapan hastaneler konusunda ziyaretçilerimizi bilgilendirmek maksadıyla bir başlık hazırladık. Mikrocerrahi yöntemleriyle cerrahi işlem yapan devlet hastanelerini sizler için...
Doğum Sonrası Analık Raporu
Sağlık kuruluşlarında gerçekleştireceğiniz doğum sonrasında, ilgili hastane/sağlık kurumu tarafından doğum raporu düzenlenmektedir. Doğum sonrası analık raporu da aynı anlama gelmektedir....
Gaziantep Şehir Hastanesi – Telefon, Randevu, Doktor Bilgileri
Gaziantep'te, sağlık hizmetleri alanında dev bir yatırım olan, modern tesisleriyle dikkat çeken Gaziantep Şehir Hastanesi hizmete başladı. Bu muazzam sağlık...
Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Telefon, Randevu Alma ve Doktor Bilgileri
Yeni Sincan Devlet Hastanesi, Sincan ilçesinde yaşayan vatandaşların hizmetine açılmış durumda. MHRS üzerinden randevu oluşturulabilmektedir. Hastanenin adı Sincan Eğitim ve...
Sülük Tedavisi Yapan Hastaneler – Sülük Tedavi Ücretleri, Yaptıranların Yorumları
Bilindiği üzere son dönemde Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan kamu hastanelerinde de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Poliklinikleri hizmet veriyor. Bu polikliniklerde...