Ziyaretçimizden gelen; “Heyet raporu için hangi bölümden randevu alınır?” sorusunu cevapladık. Heyet raporu, diğer adıyla sağlık kurulu raporu için devlet ya da özel hastaneden randevu alabilirsiniz.
Sağlık Kurulu Raporu Nedir?
Sağlık Kurulu Raporu, diğer adıyla Heyet Raporu, birden fazla hekimin muayene onayı neticesinde düzenlenen, genelde kurumlara ibraz için hazırlanan; işe giriş, yurtdışına çıkış vb. sebeplerle istenilen raporlardır.
Heyet Raporu İçin Randevu Alınır mı?
Heyet raporu, devlet hastanelerinden, üniversite hastanelerinden alınabildiği gibi özel hastanelerden de alınabilmektedir.
Burada önemli nokta, heyet raporunu ibraz edeceğiniz kurumun yönergesidir. Kurumunuzca aksi belirtilmediği taktirde dilediğiniz sağlık hizmeti sağlayıcısından heyet raporu alabilirsiniz.
Heyet raporları için devlet hastanelerinde genellikle RANDEVU istenilmektedir. Özel hastanelerde ise kendi iç işleyişlerine göre farklılıklar bulunmaktadır. Özel hastaneden heyet raporu almadan önce telefonla bilgi almanız tavsiye edilir.
Engelli sağlık raporları, işe giriş sağlık raporları, özel güvenlik sağlık raporları farklı hastaneler tarafından düzenlenebilmektedir.
Heyet Raporu İçin Hangi Bölümden Randevu Alınır? Nasıl Alınır?
Devlet Hastanelerinden alacağınız heyet raporu randevuları için Alo 182 hattını veya MHRS sistemini kullanabilirsiniz.
MHRS üzerinden randevu almak için yaşadığınız şehri seçtikten sonra, hastane seçimi yapmadan, KLİNİK seçimi kısmından “SAĞLIK KURULU ERİŞKİN” seçeneğini seçiniz ve randevu ara butonuna basınız. Karşınıza, randevu alabileceğiniz hastaneler ve randevular hakkında bilgiler çıkacaktır. İsteğinize uygun seçimi yaparak randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Alacağınız randevunun açıklama kısmında, raporların hangi amaçlarla kullanılabileceği açıklanmaktadır. Örneğin Engelli Sağlık Raporu, İşe Giriş, Yurtdışı çalışma raporu vb.
Özel hastanelerden alacağınız randevular için doğrudan özel hastane ile iletişime geçiniz.
Yazımızda heyet raporu için hangi bölüme gidilir sorusunu cevaplamış olduk. Sorularınız varsa, yorum olarak iletebilirsiniz.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Yurtdışından Alınan Sağlık Raporları Geçerli midir?
Yurtdışından alınan sağlık raporlarının geçerliliği ile ilgili merak edilen konulara cevap olması için bu başlık hazırlanmıştır. Yurtdışındayken Sağlık Raporu Alınabilir...
Kayıtlı Olunmayan Aile Sağlığı Merkezinden Rapor Alabilir miyim? Muayene Olabilir miyim?
Ziyaretçi Sorusu: Kayıtlı Olmadığım Sağlık Ocağından Sağlık Raporu Alabilir Miyim? Kayıtlı olunmayan aile sağlığı merkezinde yapılacak işlemlere dair cevaplar aşağıdadır....
Malulen Emekli Olabilir miyim? Hastalıklar ve Detaylar
Malulen emeklilik, kişinin çalışma yeteneğini kalıcı olarak kaybettiği durumlarda devreye girebilir. Bu kayıp genellikle bir hastalık, kaza veya başka bir...
Doğum Sonrası Analık Raporu
Sağlık kuruluşlarında gerçekleştireceğiniz doğum sonrasında, ilgili hastane/sağlık kurumu tarafından doğum raporu düzenlenmektedir. Doğum sonrası analık raporu da aynı anlama gelmektedir....
Hastalığımı Teşhis Et
"Hastalığımı teşhis et" temalı çeşitli online motorlar bulunmaktadır. Bu çevrimiçi imkanlardan faydalanarak hastalık teşhisi noktasında, ön bilgilendirmelere erişebilirsiniz. Fakat, tam...
Diş Hekimi Sağlık Raporu Düzenleyebilir mi?
Dişçi rapor yazabilir mi? sorusu üzerine hazırladığımız başlıkta, "Diş Hekiminin Sağlık Raporu Düzenleme Yetkisine" ait detayları aşağıda paylaştık. Diş Sağlığının...