Yurtdışından alınan sağlık raporlarının geçerliliği ile ilgili merak edilen konulara cevap olması için bu başlık hazırlanmıştır.

Yurtdışındayken Sağlık Raporu Alınabilir mi?

Yurtdışında bulunduğunuz süre içerisinde sağlık raporu almak için özel kliniklere veya sağlık hizmeti sağlayıcılarına başvurmanız yeterli olacaktır.

Yurtdışında, rahatsızlığınız doğrultusunda sağlık raporu alabilirsiniz.

Yurtdışında sağlık raporu almak istiyorsanız, bulunduğunuz ülkenin sağlık sistemine ve yasal düzenlemelerine göre hareket etmeniz önemlidir. En güvenilir bilgiyi sağlık bakanlığı veya yerel sağlık otoritelerinden alabilirsiniz.

Yurtdışındayken Alınan Sağlık Raporu Geçerli midir?

Devlet Memurlarının alacağı sağlık raporlarını düzenleyen kararın ilgili maddesi şu şekildedir:

Yönetmelik doğrultusunda, yurtdışında bulunan bir memurun aldığı hastalık raporlarının disiplin amirine iletilmesi gerekiyor. Bu raporların aslı veya bir örneği, raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla disiplin amirine iletilmelidir. Eğer örneği gönderilmişse, raporun aslının rapor süresi sonunda teslim edilmesi gerekmektedir.

Yıllık iznini yurtdışında geçiren memurların aldıkları hastalık raporlarının, dış temsilciliklerce onaylandıktan sonra en geç izin bitim tarihinde disiplin amirlerine iletilmelidir.

Bu prosedürlerin doğru ve zamanında uygulanması, kamu hizmetlerinde aksamaların önlenmesi ve yönetmelikte belirlenen usûl ve esaslara uygunluğun sağlanması için önemlidir.

Bu şartları taşıdığı sürece yurtdışından alınan sağlık raporları geçerlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Yurtdışı Hastanelerde Çalışmak İçin Gerekenler
Next post Antalya Şehir Hastanesi Randevu Alma, Doktor Çalışma Çizelgesi, Telefon Bilgileri